Elektrisch op wintersport in 2023

Lange tijd was het een behoorlijke uitdaging om met een elektrische auto op wintersport te gaan. Een lage actieradius zorgde ervoor dat een rit naar het skigebied veel langer duurde dan gebruikelijk. Verschillende eigenaren van elektrische auto's kozen ervoor om voor de wintersport een brandstofauto te huren om zonder extra reistijd op wintersport te kunnen. 2023 is het jaar van de ommekeer voor de elektrische auto. Steeds meer automerken zijn bezig om elektrische voertuigen te ontwikkelen die geschikt zijn voor langere afstanden en gebruik in de bergen. De Volkswagen ID.4 en KIA EV6 zijn hier een goed voorbeeld van.

De Volkswagen ID.4 als ideale elektrische wintersportauto

De ID.4 is een volwaardige elektrische SUV die is uitgerust met een krachtige elektromotor en een grote batterijcapaciteit. Dankzij deze technologie is de ID.4 in staat om zelfs in de bergen een goede prestatie te leveren. Bovendien beschikt de ID.4 over een 4Motion-aandrijflijn, waarmee de elektromotor zowel de voor- als achterwielen aandrijft. Hierdoor heeft de ID.4 een uitstekende tractie op besneeuwde wegen. Daarnaast heeft de ID.4 een ruime kofferbak waar alle koffers en skispullen eenvoudig kunnen worden opgeborgen.

Verbetering laadnetwerk Alpen

Het aantal laadpalen in en rondom de Alpen is de laatste jaren sterk toegenomen. Tevens is ook het aantal snellaadstations toegenomen. Een belangrijke rol speelt Tesla hierin. Dit bedrijf heeft haar snellaadstations in een aantal landen vanaf het voorjaar van 2022 opengesteld voor de niet-Tesla. Zo kunt u zonder laadpaalstress met uw Volkswagen ID.4 op pad.

Zorgeloos op wintersport met de Volkswagen ID.4

Met de komst van elektrische voertuigen als de Volkswagen ID.4 wordt elektrisch rijden steeds meer een haalbare optie voor wintersportliefhebbers. De combinatie van goede prestaties, veiligheid en duurzaamheid maakt de ID.4 een ideale auto voor wie graag in de bergen rijdt.

Wealerlease helpt u met de keuze voor de ideale wintersport EV

Wealerlease heeft jaren ervaring en levert standaard maatwerk. Zo weten precies welke elektrische auto's geschikt voor de wintersport en welke niet. Naast de Volkswagen ID.4 kunt u bij ons ook terecht voor de Kia EV6, Hyundai IONIQ 5 en vele andere modellen via universal lease. Klik op de button hieronder voor meer informatie over universal lease. Via het contactformulier hieronder neemt u contact met ons op voor advies op maat.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie over zakelijk leasen!