Reparatie, Onderhoud en APK

Als leaserijder bent u zelf verantwoordelijk voor het op tijd laten uitvoeren van kleine- en grote onderhoudsbeurten en de APK-keuring.

Reparatie en Onderhoud

Het onderhoud dient te worden uitgevoerd volgens het aangegeven schema in het onderhoudsboekje. Al onze leaseauto’s worden geleverd met handleiding waarin de fabrikant de onderhoudsintervallen voor klein en groot onderhoud heeft genoteerd. Hiervan afwijken kan leiden tot het vervallen van de fabrieks- / importeursgarantie.

Controleer daarnaast zelf tussentijds met regelmaat het niveau van de vloeistoffen (oliepeil, ruitensproeiervloeistof en koelvloeistof). 
In de handleiding van uw auto vindt u informatie over de frequentie en het type motorolie, die u tussentijds dient bij te vullen.

Voor reparaties en onderhoud aan uw leaseauto kunt u terecht bij de officiële merkdealer van het merk van uw auto. U kunt hiervoor zelf en afspraak maken.
De desbetreffende dealer neemt vervolgens contact met ons op voor toestemming van de te verrichten werkzaamheden. 

APK

Iedere auto moet in Nederland verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Tijdens een APK kijkt een APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat u zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. U krijgt van ons circa 2 maanden voor keuring een reminder (brief) om auto te laten keuren, u kunt dan tijdig een afspraak maken bij uw dealer hiervoor. Let wel, u blijft zelf verantwoordelijk om uw leaseauto voor de vervaldatum te laten keuren! Dit om later een eventuele boete te voorkomen.