De opkomst van Occasion Lease

Wat is Occasion Lease?

Occasion lease, ook wel bekend als tweedehands autolease, heeft de laatste jaren aanzienlijk aan populariteit gewonnen in de autowereld. Bedrijven en particulieren kiezen steeds vaker voor deze flexibele en kostenefficiƫnte manier van autorijden. In dit artikel onderzoeken we de opkomst van occasion lease en analyseren we gebruikstatistieken en data om een beter inzicht te krijgen in deze groeiende trend.

Occasion Lease in perspectief

Occasion lease verschilt van traditionele autolease doordat het zich richt op gebruikte voertuigen. Dit biedt tal van voordelen, zoals lagere maandelijkse kosten en een breder scala aan beschikbare modellen. Volgens gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal occasion leasecontracten gestaag toegenomen, met een jaarlijkse groei van 15% sinds 2018 [1].

Voordelen van Occasion Lease

1. Kostenbesparing: Uit onderzoek blijkt dat occasion lease gemiddeld 20-30% goedkoper is dan het leasen van een nieuw voertuig [2].

2. Duurzaamheid: Het hergebruiken van auto's draagt bij aan duurzaamheid en vermindert de impact op het milieu. Een rapport van het World Economic Forum benadrukt de ecologische voordelen van het promoten van occasion lease [3].

Gebruikstatistieken en data over Occasion Lease

1. Toenemende Populariteit: Volgens een recente analyse van leasebedrijven is het aandeel occasion leasecontracten gestegen tot 40% van het totale leasevolume in 2023 [4].

2. Populaire Modellen: Uit verkoopstatistieken van gebruikte auto's blijkt dat compacte en zuinige modellen het meest in trek zijn bij occasion leasers. Auto's met hybride of elektrische aandrijving winnen ook aan populariteit [5].

3. Levensduur en Kilometrage: Gemiddeld worden occasion leasecontracten afgesloten voor een periode van 36 maanden, met een jaarlijkse kilometrage van 15.000 tot 20.000 kilometer. Dit geeft aan dat veel gebruikers deze vorm van lease als een flexibele en kortetermijnoplossing beschouwen [6].

Toekomstperspectief Occasion Lease

De opkomst van occasion lease lijkt niet af te nemen, en de trend zal naar verwachting blijven groeien. Innovaties in autotechnologie, zoals de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen en de groeiende beschikbaarheid van elektrische auto's als occasions, zullen naar verwachting bijdragen aan deze groei.

Conclusie Occasion Lease

Occasion lease heeft zich gevestigd als een aantrekkelijke optie voor zowel bedrijven als particulieren. De gebruikstatistieken en data ondersteunen deze opkomende trend en benadrukken de voordelen van kostenefficiƫntie en duurzaamheid. Met de voortdurende evolutie van de autosector zal het interessant zijn om te zien hoe occasion lease zich verder ontwikkelt en zich aanpast aan nieuwe technologische ontwikkelingen.

Bronnen:

  1. CBS StatLine. (2023). "Leasecontracten personenauto's; kenmerken." 
  2. VZR (Vereniging Zakelijke Rijders). (2022). "Onderzoek: autoleasekosten stijgen, vooral door bijtelling."
  3. World Economic Forum. (2021). "The Circular Economy in the Automotive Industry." 
  4. LeasePlan Nederland. (2023). "Rapport: Occasion lease in opkomst."
  5. BOVAG. (2023). "Verkoop gebruikte auto's blijft stijgen."
  6. VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen). (2023). "Mobiliteitsmonitor."